Littekencorrectie

Na elke operatie of elk ongeval waarbij de huid in de diepte beschadigd is geraakt, ontstaat er een litteken. Vaak wordt dit litteken bleek en smal, maar soms wordt het litteken opvallend, rood en verheven en kan het litteken klachten geven zoals jeuk, pijn en functiebeperking. Het ontstaan van klachten is ook afhankelijk van de plaats op het lichaam waar het litteken zich bevindt en van je aanleg. Wanneer je een correctie overweegt kun je met je plastisch chirurg bespreken of een correctie de gewenste verbetering geeft. Na elke littekencorrectie ontstaat er ten slotte opnieuw een litteken. Bij Mittsu zijn wij gespecialiseerd in het stimuleren van de huid en het immuunsysteem met als doel en streven zo littekenloos mogelijk te genezen. Hiervoor zul je begeleid worden middels ons Prepare Protect en Regenerate plan. Let op: mocht er sprake zijn van keloïd, dan verwijzen we je door naar de littekenpoli van dr. Niessen in het AUMC. Er zijn dan andere behandelmethoden nodig.

Optimaal genezingsproces met uniek P2R plan

Bij Mittsu Institute hebben we een uniek Prepare Protect Regenerate Plan (P2R) ontwikkeld. Het doel van dit plan is om het herstelproces na een littekencorrectie optimaal te ondersteunen en de vorming van littekens te minimaliseren.

Dit plan vormt de kern van onze Mittsu filosofie en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktische medische behandelervaring. De samenwerking tussen lichaam en geest staat centraal in het P2R plan, met als doel om een nieuwe gezonde balans te vinden.

Om dat doel te bereiken, hebben we in het P2R plan voor iedere fase rondom een littekencorrectie (Prepare: de voorbereidende fase, Protect: de beschermende fase en Regenerate: de herstelfase) adviezen opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruik van littekencrèmes en voedingssupplementen
  • Voedingsadvies
  • Bewegingsadvies
  • Advies om te ontspannen, inclusief yoga- en meditatieoefeningen
  • Adviezen om je immuunsysteem te ondersteunen
  • Adviezen om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren

Met behulp van het P2R plan zorgen we er samen voor dat jouw lichaam na een littekencorrectie op een natuurlijke manier en zo optimaal mogelijk kan genezen, zodat je van binnen én van buiten kunt stralen.

“Ik stoor mij aan ontsierende littekens op mijn huid.”
“ De littekens zijn dik, rood en verheven en ze jeuken ook nog”

Wie voert de operatie uit?

frank
Frank NiessenCEO, holistisch plastisch chirurg
lidewij_bw
Lidewij Hoorntjeholistisch plastisch chirurg