Dr. Lidewij Hoorntje, plastisch chirurg

 “Aanvoelen wat je als client nodig hebt is een van mijn sterke punten. In gesprek stemmen we jouw wensen en verwachtingen, alsmede onze behandelmogelijkheden af. Zo ben jij onderdeel van je eigen genezingsproces, en dat is ‘empowering.”

‘Het mooie van de Mittsu Filosofie vind ik dat er aandacht is voor de hele mens, en wat die nodig heeft. Dàt helder krijgen is het startpunt van een geslaagde behandeling. Wat zijn jouw wensen, en waarom? Ik help je duidelijk te maken wat je wil zodat ik je goed kan voorlichten over behandelopties. Verder is het zelfhelend vermogen van het lichaam iets wat vaak onderbelicht is in de algemene ziekenhuizen: bij Mittsu hebben we daar op allerlei manieren wel aandacht en ondersteuning voor. Chirurgische expertise is natuurlijk belangrijk, en dat hebben we, maar jouw lichaam optimaal voorbereiden, begeleiden en nabehandelen maakt het verschil. Je lijf heelt immers tussen de hechtingen in – dat doe jij, nadat de operatie al weer voorbij is. Een optimale voedingstoestand zonder toxische stoffen, je bewustwording hoe jouw welzijn van invloed is op je stress beleving en dus je hormonale balans, en het aanreiken van handvatten om die rust terug te brengen, zorgen voor net die puntjes op de i. En zeg eens eerlijk, als je zo lang nadenkt over het wel of niet laten doen van een operatie, dan wil je toch dat het optimaal verloopt? Wij ondersteunen jou in dit proces. ’

‘Ik vind het belangrijk dat voor de ingreep alle vragen beantwoord zijn, ook die vragen die je misschien niet durft te stellen. Zodat de wensen en de haalbaarheid van het resultaat, eerlijk besproken worden. Ik wil mensen inspireren om te gaan zien dat ze mogen houden van wie ze zijn, met alles wat er is.’

Opleiding en ervaring

Ik startte mijn chirurgische opleiding in 1999 in Utrecht, promoveerde er in 2003 op (nog) niet voelbare vormen van borstkanker, en ben sinds 2010 werkzaam als plastisch reconstructief en handchirurg in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hier leg ik met toe op diverse vormen van borstreconstructies, veelal na borstkanker, alsmede reconstructies in het gelaat, en handchirurgie. Sinds 2022 werk ik ook in het Mittsu Institute in Amsterdam. Hier concentreer ik me op ingrepen aan de borsten, buik, en oogleden.
Extra cosmetische ervaring deed ik op in Amsterdam, Bosch en Duin, Hilversum, Stockholm, en uiteraard tijdens mijn dagelijkse chirurgische werk.
Verder geef ik Meditatie trainingen bij BFC Compassionate Care & Mindful Medicine en geef ik voordrachten over ‘de rol van bewustzijn in de chirurgie’.

Expertise

Mijn uitgebreide ervaring in de reconstructieve borstchirurgie maakt dat mijn werk heel afwisselend is, en dat ik er plezier in heb mooie borsten te maken, ook als je van jezelf kleine borsten had, en nu van je (grote) prothesen af wilt. Diverse technieken van weefselverplaatsing en vettransplantatie (lipofilling) helpen bij het creëren van een natuurlijke borstvorm ook als je geen nieuw implantaat meer wenst. Verder heb ik veel ervaring opgedaan in aangezichtschirurgie, zowel cosmetisch als reconstructief: na huidkanker op bijvoorbeeld oogleden, neus, lippen of oren, of na grote keloidale littekens.
Ik ben intuïtief sterk, wat jouw keuze en behandelproces ondersteunt, en sluit me aan bij de opmerking van Frank: Opereren doe ik niet alleen met mijn hoofd en mijn handen, maar ook met mijn hart.

Lidmaatschappen

Lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie
Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie
Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie
Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive Aesthetic Surgeons

Registratie:

BIG-nummer: 19052471601

AGB: 03004337