Onze Methode

Prepare, Protect en Regenerate

Om jouw genezingsproces optimaal te ondersteunen hebben wij bij Mittsu een methode ontwikkeld dat gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten en praktische, medische behandel ervaring. Deze methode bestaat uit drie fasen rondom de operatie: Prepare: de voorbereidende fase, Protect: de beschermende fase en Regenerate: de herstel fase. Wij noemen dit afgekort ons P2R plan. In iedere fase geven wij gerichte adviezen die jouw lichaam in die fase rondom de operatie nodig heeft.

Om littekens zo mooi mogelijk te laten helen én zo vitaal mogelijk te herstellen, is het nodig dat in de eerste twee fasen (Prepare en Protect) het immuunsysteem geactiveerd wordt. In de laatste fase (Regenerate) wordt het immuunsysteem weer teruggebracht in oorspronkelijke staat.

Bij Mittsu geven we jou daarom gerichte adviezen rondom de operatie betreffende o.a. littekencrèmes, voeding, voedingssupplementen, drukkleding, beweging en ontspanning. Verder geven we je adviezen om de doorbloeding en vochtafvoer te bevorderen en daarmee een optimaal klimaat te creëren voor het herstel van de littekens.

Om complicaties van een operatie zo veel mogelijk tegen te gaan, is het bovendien belangrijk dat je je at ease voelt vóór en na de ingreep. Bij Mittsu geven we je daarom ook adviezen voor het mentale deel rondom de operatie. Het verminderen van stress geeft een beter resultaat van de ingreep en zorgt voor minder complicaties. Bij de operaties die bij Mittsu onder narcose worden verricht, maken wij gebruik van muziektherapie welke wetenschappelijk bewezen het gevoel van stress en angst reduceert en een sneller herstel tot gevolg heeft. Deze speciale muziek zorgt voor een verandering van de hersengolven en wordt, terwijl je slaapt, via een hoofdtelefoon beluisterd. Tot slot maken we gebruik van wetenschappelijk bewezen, stress reducerende aromatherapie op de uitslaapkamer.

Bij Mittsu kijken wij naar wat jij specifiek nodig hebt. Je wordt zowel persoonlijk, in een gesprek, als schriftelijke daarover geïnformeerd. Er is volledige transparantie en duidelijkheid. Tijdens alle fasen van de behandeling zijn we laagdrempelig bereikbaar voor problemen of klachten. We onderhouden een nauw contact met je.

Jarenlange ervaring, fascinatie en onderzoek naar het helen van littekens, heeft een methode voortgebracht, waarmee het lichaam zo mooi mogelijk geneest. De sporen van een operatie wil je immers liever niet terugzien op je lichaam.

Dr. Frank Niessen, esthetisch, regeneratief en holistisch plastisch chirurg bij Mittsu Institute Amsterdam vertelt over de Mittsu Philosophy:

“Een operatie richt lichamelijke schade aan. Daar kunnen we niet om heen. Bij elke operatie worden weefsels als bloedvaten, lymfevaten en bindweefsel doorgesneden. Om deze goed te repareren starten de wondgenezingsprocessen al tijdens de ingreep en gaan door tot wel een jaar na de operatie. Om de schade aan het lichaam zo beperkt mogelijk te houden kunnen we veel doen. We weten dat als we de omstandigheden waaronder de genezing plaatsvindt optimaliseren, er zo min mogelijk littekenweefsel ontstaat. Via ons P2R plan, oftewel Prepare to Regenerate, word je zodanig begeleid, dat jouw lichaam tot een optimaal herstel kan komen. “

Dr. Frank Niessen introduceert in de onderstaande video de Mittsu yoga en geleide meditatie video’s, welke ingezet kunnen worden in de specifieke fase rondom de operatie.

Een optimaal resultaat en een vitaal herstel gewenst!

Mittsu Introductie

Dr. Frank Niessen over de filosofie van Mittsu.

In de video benoemt dr. Frank Niessen yoga en meditatie oefeningen voor het geestelijke gedeelte van de behandeling. Deze video’s staan onder de drie behandelfasen (P2R) op deze pagina.

Fase 1: Prepare

Twee weken voor de operatie, begin je met het voorbereiden van je lichaam.
We geven dieetadviezen, we adviseren voedingssupplementen die je immuunsysteem een boost geven en een speciale crème die je kunt aanwenden op de plek waar de ingreep zal plaatsvinden. In deze fase onthoud je je van roken en het gebruik van alcohol, koffie en thee. Daarnaast is voldoende rust en slaap belangrijk. Om je lichaam en geest tot rust te laten komen, ondersteunen wij je met ontspanningsoefeningen en adviezen zoals de dag voor de ingreep niet te werken, maar iets ontspannends te doen. Zo breng je je lichaam in optimale conditie. Tijdens ingrepen onder narcose mag je (behalve bij operaties aan het gelaat) een koptelefoon op, die gedurende jouw slaap bijdraagt jouw stress-levels te verlagen.

Yoga Prepare
Een korte video met yoga oefeningen binnen de Prepare fase

Meditatie Prepare
Een korte video met gesproken meditatie oefeningen binnen de Prepare fase

Fase 2: Protect

Tot vier weken na de operatie doe je het rustig aan. Na de operatie krijg je uiteraard bescherming voor de wond en, indien nodig, het gebied eromheen. Je gebruikt een beschermende crème voor de wond, we geven dieetadviezen alsmede adviezen betreft supplementen die jouw immuunsysteem verder helpen versterken, zodat het genezingsproces zo optimaal mogelijk verloopt. Je draagt zo nodig ondersteunend drukverband of speciale drukkleding om je lichaam te helpen oedeem sneller en optimaal af te voeren. Slaap en voldoende rust is ook in deze fase van belang en het is nodig dat je intensieve sport vermijdt. De rustige yogaoefeningen die we adviseren zorgen voor een betere doorbloeding en activatie van het operatiegebied, de meditatie voor een ontspannen geest.

Yoga Protect
Een korte video met yoga oefeningen binnen de Protect fase

Meditatie Protect
Een korte video met gesproken meditatie oefeningen binnen de Protect fase

Fase 3: Regenerate

Vanaf de vijfde week is de wondgenezing al een eind op weg. We adviseren natuurlijke supplementen die jouw immuunsysteem balanceert en in deze fase nodig heeft. Zo ook geven we specifiek dieetadvies voor deze fase. Daarnaast geven we gerichte adviezen en oefeningen om de doorbloeding en uiteindelijke herstel van het behandelde gebied te bevorderen. Hiervoor zijn speciale yogaoefeningen uitgekozen. Een meditatie kan dit proces positief ondersteunen.
Verder ben je weer vrij om langzaamaan weer te beginnen met sport en mag je het dragen van eventuele druk- of ondersteunende kleding afbouwen. Bij specifieke gezondheidsklachten geven we aanvullende adviezen op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl.

Yoga Regenerate
Een korte video met yoga oefeningen binnen de Regenerate fase

Meditatie Regenerate
Een korte video met gesproken meditatie oefeningen binnen de Regenerate fase