Dr. Frank Niessen, plastisch chirurg

“Ik luister zonder te oordelen en probeer me helemaal in te leven in het probleem. Samen komen we tot de beste oplossing.”

‘Ik let op iemands ogen. Daar zie je de schoonheid die van binnen zit, de levensenergie. Ogen weerspiegelen of iemand goed in zijn vel zit. Ik luister zonder te oordelen en probeer me helemaal in te leven in het probleem. Samen komen we vervolgens tot de beste oplossing. Die oplossing moet mooi en vooral natuurlijk zijn. Het moet er niet alleen natuurlijk uitzien, het moet ook zo voelen.’
‘Schoonheid zit voor mij in een natuurlijke harmonie waarbij alles in de juiste verhouding is. Ik breng de harmonie terug. Door iemand zijn of haar jeugdige glans terug te geven, de juiste elasticiteit van de huid en onderliggende weefsels, of door de verhoudingen weer kloppend te maken. Zodat ‘binnen’ en ‘buiten’ met elkaar overeenstemmen.’

Opleiding en ervaring

Ik ben opgeleid tot cosmetisch- en reconstructief plastisch chirurg en werkzaam als staflid in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) en als plastisch en regeneratief chirurg in het Mittsu Institute in Amsterdam. In het AUMC ben ik hoofd van de ‘ScarClinic’, een poli voor abnormale littekenvorming.

In 1999 promoveerde ik in Utrecht op een speciale vorm van littekenvorming.

In 2006 verhuisde ik naar Amsterdam om te gaan werken in het VUmc en de Jan van Goyenkliniek. Extra cosmetische ervaring deed ik op in gerenommeerde klinieken in Amsterdam, Antwerpen, Buenos Aires, Boekarest, Bangkok, Tunis en Istanbul.

In de loop van mijn werkleven werd het me duidelijk dat de westerse geneeskunde zich richt op de symptomen, niet op de oorzaak en niet op preventie van ziekte. De oorzaak van ziekte zit bovendien niet alleen in het fysiek, maar ook in de geest, de emotie, de ziel en de spiritualiteit. Daar is preventie en genezing te vinden, in de levensenergie. Om het meest optimale uit een operatie te halen mag elk gebied aandacht en ondersteuning krijgen. Daarom hebben Belinda en ik in 2018 samen Mittsu opgezet om meer holistisch aandacht te kunnen geven aan alle aspecten van genezing en heb ik reiki cursussen gevolgd om de energie toe te kunnen passen tijdens de operaties.

We leren en ontwikkelen elke dag door hier verder vorm aan te mogen geven.

In mijn privé-leven kom ik tot rust in sport, lezen en meditatie, de levenslessen van mijn kinderen en laat ik me graag inspireren door vergezichten en magie.

Specialismes

Tegenwoordig houd ik me zowel bezig met de esthetische, als met de reconstructieve cosmetische chirurgie, waarbij ik me voornamelijk heb gespecialiseerd op het gebied van gelaat, buik en borsten. Ik combineer academisch onderzoek naar littekenvorming en wondgenezing met onderzoek naar lipofilling, kapselvorming en auto-immuun klachten. Mijn kracht ligt in het out of the box denken. In innovatief onderzoek doen aan de randen van het weten, om de wereld met nieuwe ideeën een beetje verder te kunnen helpen. Daarbij blijf ik kritisch op mijn werk en blijf ik ontwikkelen en verbeteren.

Doordat ik op een breed terrein thuis ben, heb ik een scherpe intuïtie ontwikkeld voor de juiste keuze of toepassing bij een operatie. Opereren doe ik niet alleen met mijn hoofd en mijn handen, maar ook met intentie, met mijn hart.

Lidmaatschappen

Lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie
Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie
Keloid Research Foundation

Registratie:

BIG-nummer: 99032416301

AGB: 03004275