Lipofilling oogleden

Stoor je je aan volumeverlies van de onder- en/of bovenoogleden? Wens je volumeherstel met lichaamseigen materiaal?

Herstel van volume kan behandeld worden middels lichaamsvreemd- en met lichaamseigen materiaal, de zogenoemde fillers. Permanente fillers van lichaamsvreemd materiaal hebben in het verleden veel problemen zoals ontstekingen en kapselvorming veroorzaakt. In Nederland zijn deze permanente fillers daarom verboden. Tijdelijke fillers van lichaamsvreemd materiaal daarentegen geven deze problemen nauwelijks. Deze fillers zijn populair voor met name vormverbeteringen en rimpelbehandelingen in het gelaat. Het nadeel is dat deze middelen geen definitieve oplossing bieden en langzaam door het lichaam worden afgebroken. Om de 6 tot 12 maanden moet de behandeling worden herhaald. Bovendien kunnen tijdelijke lichaamsvreemde fillers rondom het ooggebied soms voor ongewenste oedeemvorming zorgen.

Lipofilling, ofwel het gebruiken van eigen vetweefsel als vulmateriaal, biedt een veilige definitieve oplossing met zeer weinig risico’s. Lipofilling is enkel mogelijk indien er genoeg overtollig vetweefsel beschikbaar is op andere plaatsen op het lichaam. Met behulp van dit eigen vetweefsel kan volume verbetering van de boven- en/of onderoogleden worden bereikt.

Het vet wordt verkregen middels liposuctie, waarna het vet gezuiverd wordt en geïnjecteerd daar waar het volume gewenst is. Drie maanden na de lipofilling behandeling is het definitieve resultaat goed zichtbaar. Van het oorspronkelijke volume van net na de operatie, blijft na enkele maanden namelijk vijftig tot zeventig procent over. De rest van het vet wordt door het lichaam opgenomen. In overleg met de plastisch chirurg kan er in sommige gevallen voor gekozen worden om het te behandelen gebied iets te laten overvullen. Het uiteindelijk verkregen volume is definitief.

Optimaal genezingsproces met uniek P2R plan

Bij Mittsu Institute hebben we een uniek Prepare Protect Regenerate Plan (P2R) ontwikkeld. Het doel van dit plan is om het herstelproces na een lipofilling oogleden optimaal te ondersteunen en de vorming van littekens te minimaliseren.

Dit plan vormt de kern van onze Mittsu filosofie en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktische medische behandelervaring. De samenwerking tussen lichaam en geest staat centraal in het P2R plan, met als doel om een nieuwe gezonde balans te vinden.

Om dat doel te bereiken, hebben we in het P2R plan voor iedere fase rondom de lipofilling oogleden (Prepare: de voorbereidende fase, Protect: de beschermende fase en Regenerate: de herstelfase) adviezen opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruik van littekencrèmes en voedingssupplementen
  • Voedingsadvies
  • Bewegingsadvies
  • Advies om te ontspannen, inclusief yoga- en meditatieoefeningen
  • Adviezen om je immuunsysteem te ondersteunen
  • Adviezen om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren

Met behulp van het P2R plan zorgen we er samen voor dat jouw lichaam na de lipofilling oogleden op een natuurlijke manier en zo optimaal mogelijk kan genezen, zodat je van binnen én van buiten kunt stralen.

“Als ik in de spiegel kijk stoort het me dat ik er zo vermoeid uitzie”
“Naarmate ik ouder word, ben ik volume verloren onder mijn ogen”
“Mijn bovenoogleden vertonen veel diepte en mijn ogen lijken steeds holler te worden. Ik ben daar volume verloren”

Hoeveel volume wordt er geïnjecteerd?

Betreft lipofilling van het gelaat wordt er ook tijdens het polibezoek een ruwe inschatting gemaakt van het benodigde volume.

Kan de specialist een aanvraag voor lipofilling doen bij de zorgverzekeraar?

Een aanvraag voor lipofilling van het gelaat wordt in sommige gevallen vergoed, namelijk bij asymmetrie of een aanleg/ontwikkelingsstoornis

Is het zinvol om een paar kilo aan te komen voor de ingreep?

Dit heeft niet veel zin, omdat je vaak daarna weer afvalt naar je normale gewicht. Het is het beste om je gewicht te hebben ten tijde van de operatie, die behoort bij jouw levensstijl die voor jou het beste vol te houden is en het meest comfortabel voor je voelt.

Welke methode wordt gebruikt om zoveel mogelijk vetcellen te behouden?

Er worden extra stamcellen en vetmatrix toegevoegd aan het vet zodat een groter volume van het ingebrachte vet in leven blijft.

 

Lipofilling oogleden voor en na foto’s

Klik hier voor meer voorbeelden: https://www.frankniessen.com/gezicht/

Wie voert de operatie uit?

frank
Frank NiessenCEO, holistisch plastisch chirurg