Vibra-B

VIBRA-B® wordt gebruikt op het lichaam voor verschillende doeleinden, waaronder afslanken, contouring, spierversteviging, cellulitevermindering, het stimuleren van de stofwisseling, drainage, verbetering van de bloedsomloop, spierontspanning en pre- en postoperatieve behandelingen.

Historie
Ontdek de VIBRA – een innovatief Zwitsers ontwerp dat op basis van trillingen een esthetische, medische en therapeutische impact heeft. De Vibra-B® wordt cosmetisch toegepast op zowel het lichaam als het gezicht, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor ontspanning, energetische harmonie en innerlijke balans.

Hoewel vibratietherapie haar oorsprong vindt in het oude Griekenland en Rome, werd het pas in de 19e eeuw wijdverspreid erkend en bestudeerd. In 1808 beschreef John Barclay een opmerkelijk geval waarin trillingen spierspasmen genazen, en gedurende de 19e eeuw werden trillingen vaak aangehaald als een middel om de gezondheid te bevorderen, de cardiovasculaire functie te ondersteunen, de spijsvertering te verbeteren en diverse ‘zenuwziekten’ te behandelen.

De Italiaanse Claudia Bucci heeft, samen met haar onderzoeksteam, deze methode verder ontwikkeld, en na uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken is in 2016 VIBRA-Beauty tot stand gekomen. Deze methode is bedoeld om te worden toegepast in cosmetische, energetische en holistische behandelingen, en biedt een geïntegreerde benadering van welzijn en schoonheid.

vibra-b2
vibra-b3

Toepassingen

VIBRA-B® wordt gebruikt op het lichaam voor verschillende doeleinden, waaronder afslanken, contouring, spierversteviging, cellulitevermindering, het stimuleren van de stofwisseling, drainage, verbetering van de bloedsomloop, spierontspanning en pre- en postoperatieve behandelingen.

Voor het gezicht biedt VIBRA-B® diverse toepassingen, zoals anti-aging, vermindering van vet bij de onderkin, lifting van de hals en decolleté, stimulatie van de fibroblast voor toename en verbetering hyaluronzuur, collageen en elastine, vergroting van de lipvolume en pre- en postoperatieve behandelingen.

De behandeling kan ook worden toegepast bij klachten zoals burn-out, long-COVID, voor en na een operatie, hormonale klachten, vochtophoping, verhoogde spierspanning, spierzwakteen slaapproblemen, enzovoort.

Je zult merken dat je beter leert ontspannen, vooral als je een druk leven leidt, constant in actie bent en veel in je hoofd zit. Kortom, verlang je naar een betere kwaliteit van leven?

VIBRA-B® is meer dan alleen een apparaat voor een beter figuur of een jeugdigere uitstraling. Het bevordert je gezondheid, vitaliteit en geestelijk welzijn aanzienlijk!

Hoe werkt deze behandeling precies?
De VIBRA-B®-behandeling werkt door het lichaam vibraties te geven via transductors die op het lichaam worden geplaatst terwijl je comfortabel op een behandelbank ligt. Deze vibraties variëren in frequentie van 45-200 Hz, afhankelijk van het beoogde doel.
De behandeling is 100% natuurlijk, pijnloos en veroorzaakt geen schade aan de huid of het lichaam. Naast het directe effect op het lichaam en/of gezicht, worden via de mechanoreceptoren signalen doorgegeven via de vibraties. Deze signalen interageren met het ruggenmerg, dat op zijn beurt signalen naar het centrale zenuwstelsel stuurt. Dit gebeurt via de juiste frequenties. Het brein kan dan herprogrammering initiëren en signalen terugsturen naar spieren, pezen of huidreceptoren, waarbij de systemen in het lichaam geactiveerd worden die nodig zijn voor het beoogde resultaat.

De trillingsfrequenties worden door de hersenen waargenomen als een mechanische prikkel van beweging. Beweging activeert processen in het lichaam; zonder beweging zou er stilstand zijn. Een Vibra-B-behandeling is intensief; 20 minuten met VIBRA-B® staat gelijk aan bijna 2 uur bewegen. Hoewel er geen spierpijn of ongemak optreedt, wordt wel het interne proces gestimuleerd.

Door niet alleen op het probleemgebied te werken maar juist aan de connectie tussen body & mind, wordt de oorzaak aangepakt in plaats van alleen het lokale probleem en imperfectie te verhelpen.

• Resultaat: het resultaat is een diepgaandere werking en een breder scala aan resultaten, waarbij verschillende problemen tegelijk worden aangepakt.
• Voorbeeld: als we de fibroblast (deze stimuleren collageen aanmaak) willen stimuleren voor huidverbetering, dan werk je manueel met diverse producten, massages en mogelijk apparatuur. Met de Vibra-B wordt echter het hele lichaam behandeld, werk je op ELKE fibroblast en worden ALLE fibroblasten gestimuleerd. Je werkt dus aan huidverbetering voor het totale lichaam (en gezicht), je werkt aan de kwaliteit van de fibroblast niet alleen op huidniveau, maar ook op elke andere plek in je lichaam.

Daarnaast vereist de behandeling geen inspanning; je ligt heerlijk op de behandelstoel of massagetafel gewoon onder het apparaat, en indien gewenst kan tegelijkertijd het gezicht worden behandeld.

Wanneer kun je resultaten verwachten?
Je zou al na de eerste behandeling resultaat kunnen zien en ervaren. Voor esthetische doeleinden raden we over het algemeen 6 behandelingen voor het gezicht en 10 voor het lichaam aan. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de resultaten van persoon tot persoon kunnen verschillen, afhankelijk van factoren zoals leeftijd en algemene fysieke en mentale conditie. Daarom adviseren we altijd een uitgebreide intake te doen om een passend behandelplan op te stellen.

Wie voert de behandeling uit?

lydia_groot_2
Lydia Jürgensschoonheidsspecialist

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil je meer weten over de Vibra-B behandeling? Vraag dan een oriëntatiegesprek aan. Het oriëntatiegesprek vindt plaats in onze kliniek in Amsterdam en is vrijblijvend. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Wat kost een Vibra-B behandeltraject?

Dat hangt af van het aantal behandelingen dat nodig is. Bekijk onze prijslijst voor de kosten per behandeling.