LPG endermologie® behandeling

Een LPG endermologie® behandeling is een mechanische bindweefselmassage. De behandeling kan voor allerlei ongemakken worden uitgevoerd, van medisch tot cosmetisch. Je huid wordt soepeler en de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd, waardoor je huid steviger wordt.

Bij welke ongemakken kan een LPG behandeling helpen?

Een LPG endermologie® behandeling helpt bij diverse indicaties, zoals:

  • Bevordering van lymfedrainage na cosmetische operaties
  • Voor- en na liposuctie operaties
  • Het verbeteren van (verkleefde) littekens
  • Het verstrakken en verstevigen van de huid
  • Het verminderen van cellulite
  • Het verminderen van rimpels

Voor een duurzaam resultaat, adviseren we om de behandeling te combineren met de juiste voeding, lichaamsbeweging en voldoende water te drinken.

Bevordering van lymfedrainage na cosmetische operaties

Door voor te behandelen met LPG endermologie® wordt het risico op complicaties na de operatie beperkt. Pijn, zwelling en bloeduitstortingen zijn na de operatie aanzienlijk minder en wat er wel is, lost sneller op. Het herstel verloopt hierdoor sneller dan zonder voorbehandeling. En door de verbeterde (wond)genezing is er een verbeterde littekengenezing.

 

Voor- en na liposuctie operaties

Door voorafgaand aan de operatie een LPG endermologie® behandeling uit te voeren, wordt de circulatie geoptimaliseerd. Daardoor wordt overtollig vocht na de operatie beter afgevoerd. Daarnaast zorgt LPG endermologie® voor een versoepeling van het te behandelen weefsel. Het vetweefsel is tijdens de operatie daardoor makkelijker te verwijderen, wat zorgt voor een egaler resultaat.

“Ik wil mij graag optimaal voorbereiden op mijn operatie”
“Ik wil huidoneffenheden helpen verminderen of voorkomen”
“ik wil een verbetering van mijn cellulite huid”
“Ik wil een frissere, jeugdigere huid.”
“Ik wil mijn litteken(s) verbeteren.

Het verbeteren van (verkleefde) littekens

Een verdikt of trekkend litteken kan pijnlijk en ontsierend zijn en voor bewegingsbeperking zorgen.

De LPG bindweefselmassage is gericht op het afvoeren van vocht, het versoepelen van het littekenweefsel en het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen. Dit zorgt ervoor dat het weefsel minder makkelijk kan verkleven.

Daarnaast stimuleert de LPG endermologie® behandeling de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt het genezingsproces van het litteken bevorderd. Het doel van de behandeling is het verlichten van eventuele pijn, het versoepelen van het weefsel (wat herstel bespoedigt en blauwe plekken vermindert) en het minder opvallend laten worden van het litteken.

 

Het verstrakken en verstevigen van de huid en verminderen van rimpels

De bindweefseltechniek van LPG endermologie® stimuleert de huidconditie. Bestaande rimpels worden vlakker en het ontstaan van nieuwe lijntjes wordt verminderd. Doordat de bloedcirculatie verbeterd wordt, zal ook de huid meer gaan stralen en wordt de huidtint egaler.

Het verminderen van cellulitis

Cellulite is een huidconditie die ook wel ‘sinaasappelhuid’ of ‘cellulitis’ genoemd wordt en komt vaak voor op de billen, benen en dijen.

Naarmate vetcellen groter worden, trekken de wanden van deze cellen (bindweefselschotjes ofwel septa) aan het huidoppervlak, waardoor het vervormt. Vocht wordt vastgehouden rondom deze cellen, de bloedsomloop wordt belemmerd en toxines hopen zich op. Het resultaat is cellulite en opslag van onderhuids vet.

Cellulite wordt effectief behandeld door endermologie® behandelingen, doordat de vetstofwisseling verbeterd wordt. De doorbloeding wordt verbeterd en afvalstoffen en lymfevocht worden beter afgevoerd.

Daarnaast wordt de productie van collageen en elastine extra in werking gezet. Dit heeft als effect dat de huid en het onderliggend weefsel gladder worden.

De afbraak van vastzittende vetten, de afvoerbevordering en pijn verlichtende werking van de masserende behandelkop, maken het ook een zeer geschikte symptomatische behandeling voor lipoedeem.

Wie voert de behandeling uit?

lydia_groot_2
Lydia Jürgensschoonheidsspecialist

Wat kost een LPG endermologie® behandeltraject?

Dat hangt af van het aantal behandelingen dat nodig is. Bekijk onze prijslijst voor de kosten per behandeling.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil je meer weten over de LPG endermologie® behandeling? Vraag dan een oriëntatiegesprek aan. Het oriëntatiegesprek vindt plaats in onze kliniek in Amsterdam en is vrijblijvend. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Veelgestelde vragen

Het LPG apparaat werkt met zuigkracht. Daarnaast heeft de behandelkop verschillende rollers. De combinatie van de zuigende kracht en de rollende werking zorgen onder andere voor afvoer van vocht en afvalstoffen. Ook worden de structuur van de huid en onderliggende weefsels verbeterd.

Een LPG endermologie® behandeling werkt op celniveau: de cellen worden ge(re)activeerd. De celstofwisseling en de doorbloeding worden verbeterd en er komt meer voeding en zuurstof naar de huid. Overtollig vocht wordt beter afgevoerd door de lymfebanen en de vetstofwisseling wordt verbeterd, waardoor de huid gladder wordt en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Ervaring van pijn verschilt per persoon, maar over het algemeen is pijn beperkt. Ter geleiding van de behandelkop van het apparaat draag je tijdens de behandeling van het lichaam een nylon LPG endermologie® -pak, dat het lichaam bedekt.

Bij behandeling van het gelaat is dit niet nodig. LPG endermologie® wordt – mede door de goede geleiding – als minder pijnlijk ervaren dan cupping of een handmatige bindweefselmassage.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van het doel en het aantal te behandelen gebieden. Dit hoor je tijdens het intakegesprek. De behandeling wordt bij Mittsu Institute uitgevoerd door onze schoonheidsspecialiste en onze huidtherapeut. Een behandeling duurt gemiddeld 40-60 minuten.

Nee, helaas wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Een endermologie® behandeling is 100% natuurlijk en houdt alle weefsels en cellen intact. Er komt geen hitte, extreme kou of doorboring van de huid aan te pas. Dat betekent dat je de balans van de huid intact houdt en/of terugbrengt.

LPG endermologie® heeft in de afgelopen 35 jaar veel onderzoeken laten uitvoeren. Het is wetenschappelijk bewezen door 145+ wetenschappelijke studies en onderzoeken dat de techniek veilig en effectief is. Endermologie® kan voor diverse indicaties worden ingezet.