Lipvolumecorrectie

De lippen bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van het gezicht. Mooie lippen en in de juiste proporties bepalen in grote mate of iemand aantrekkelijk is of niet. Te dikke of te dunne lippen kan men als storend ervaren. Bij het ouder worden kan het volume van de lippen met de jaren afnemen. Met een lipcorrectie kan het gezicht zijn jeugdige uitstraling terug krijgen. Bij jonge mensen kunnen de lippen aangeboren te dik of te dun zijn. Ook voor jongere mensen zijn er daarom verschillende mogelijkheden om de vorm van de lippen te corrigeren. Bij het ouder worden kan men lijntjes vertonen rondom de mond en dit als storend
ervaren.

Lipverkleining: Als je een grote bovenlip hebt of een volle, hangende onderlip, dan kun je deze laten corrigeren. Een lipverkleining wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en geeft geen zichtbare littekens. Als je je lippen laat versmallen, dan is het resultaat blijvend. De hechtingen komen aan de binnenkant van je mond, zodat de littekens niet zichtbaar zijn.

Lipcorrectie (vergroting): Voor het vergroten van de lippen zijn er verschillende methoden:

Niet chirurgische methoden:

 • Hyaluronzuur filler. Er kan gekozen worden voor het vergroten van de lippen door middel van een filler met een hyaluronzuur. Dit is een tijdelijke filler welke door een cosmetisch arts verricht wordt. Deze methode wordt het meeste gekozen voor het vergroten van de lippen. Indien deze behandeling je voorkeur geniet, kan onze beautycoach je een goede cosmetisch arts adviseren.
 • Tatoeage van de liplijn of lippen voor optisch vollere lippen / verbetering van het lippenrood: Er kan gekozen worden om middels permanente make up of te wel cosmetische tatoeage een lijntje te zetten op of net boven de liprand in de kleur van het lippenrood. Dit geeft de impressie dat de lippen voller zijn. Tevens is het mogelijk de gehele lippen in te kleuren middels permanente make-up. Het inkleuren van de lippen middels permanente make up (tatoeage) wordt vaak verricht als het lippenrood door het ouder worden is vervaagd. Soms kan het voorkomen dat de lippen aangeboren weinig kleur hebben of dat er een asymmetrie is van de liplijn. Een behandeling middels tatoeage kan men laten verrichten door een kundige permanente make up artist (PMU). Indien deze behandeling je voorkeur geniet, kan onze beautycoach je een goede en kundige PMU artist adviseren. Wij adviseren bij het lichterwordende lippenrood ook PRP: Platelet Rich Plasma toe te passen waarin lichaamseigen groeifactoren zitten. Het toepassen van PRP kan het lippenrood op natuurlijke wijze verbeteren. Voor meer informatie over PRP, verwijzen wij naar de brochure PRP (hyperlink).

Plastisch chirurgische methoden:

 • Lipofilling: Indien je liever de lippen wilt op laten vullen met lichaamseigen materiaal is het mogelijk om je eigen vet te gebruiken om de lippen te vergroten. Dit noemt men lipofilling van de lippen. De plastisch chirurg verkrijgt het benodigde vet middels een liposuctie op een locatie waar ongewenst vet verwijderd kan worden. Hierna wordt dit vet gezuiverd en geïnjecteerd in de lippen. Voor een optimaal resultaat kan het zijn dat je meerdere keren behandeld moet worden. Veel extra volume kan niet behaald worden middels lipofilling, maar het vet dat overblijft blijft wel lang zitten. In sommige gevallen kiest de plastisch chirurg voor het vet ten behoeve van de lipofilling van de lippen, te combineren met een kleine hoeveelheid hyaluronzuur filler. Dit, omdat het hyaluronzuur dan een matrix vormt in de lip waardoor het vet beter kan overleven.

 

“Ik stoor mij aan mijn smalle bovenlip…”
“Ik wil graag meer volume in mijn lippen…”
“Door het ouder worden is het volume in mijn lippen afgenomen…”
“Ik stoor mij aan mijn te grote lippen…”

Optimaal genezingsproces met uniek P2R plan

Bij Mittsu Institute hebben we een uniek Prepare Protect Regenerate Plan (P2R) ontwikkeld. Het doel van dit plan is om het herstelproces na een lipvolumecorrectie optimaal te ondersteunen en de vorming van littekens te minimaliseren.

Dit plan vormt de kern van onze Mittsu filosofie en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktische medische behandelervaring. De samenwerking tussen lichaam en geest staat centraal in het P2R plan, met als doel om een nieuwe gezonde balans te vinden.

Om dat doel te bereiken, hebben we in het P2R plan voor iedere fase rondom de lipvolumecorrectie (Prepare: de voorbereidende fase, Protect: de beschermende fase en Regenerate: de herstelfase) adviezen opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het gebruik van littekencrèmes en voedingssupplementen
 • Voedingsadvies
 • Bewegingsadvies
 • Advies om te ontspannen, inclusief yoga- en meditatieoefeningen
 • Adviezen om je immuunsysteem te ondersteunen
 • Adviezen om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren

Met behulp van het P2R plan zorgen we er samen voor dat jouw lichaam na de lipvolumecorrectie op een natuurlijke manier en zo optimaal mogelijk kan genezen, zodat je van binnen én van buiten kunt stralen.

De voorbereiding voor de lipvolumecorrectie

 • Regel dat je na de operatie door iemand wordt opgehaald.
 • Indien van toepassing: informeer je plastisch chirurg over eerdere operaties, allergieën en medicatiegebruik.
 • Zorg dat je voldoende Paracetamol in huis hebt om na de operatie tegen de pijn te gebruiken. Verder is het handig om icepacks in huis te halen om de wond te koelen.
 • Volg voor en na de operatie het P2R plan dat je in de behandelovereenkomst vindt.
 • Houd rekening met je planning: na de operatie zie je er een aantal weken niet representatief uit.

De operatie

De operatie vindt plaats onder lokale verdoving. De wond wordt daarna zorgvuldig gehecht met oplosbare hechtingen en indien nodig verbonden.

Na de operatie

 • Mag je direct naar huis. Wij raden je aan om te regelen dat je wordt opgehaald (vanwege verzekeringsredenen).
 • Kun je Paracetamol tegen de pijn slikken.
 • Kun je Arnica gebruiken om de zwelling van de lippen te verminderen. Koelen met icepacks helpt ook. Daarnaast raden we je aan om littekencrème te gebruiken enkel als het litteken aan de buitenkant van de mond zit. Over het algemeen zit het litteken aan de binnenkant van de mond en hoef je niet te smeren met spf. De plastisch chirurg zal met je bespreken waar het litteken in jouw geval komt.
 • Indien bij jou wel een litteken aan de buitenkant van de lippen komt: We adviseren je om de eerste drie maanden na de operatie dagelijks een sunblock te gebruiken, omdat Ultraviolette straling niet goed is voor het litteken.
 • Is het belangrijk om de eerste drie dagen geen grover voedsel, zoals stokbrood, te eten als je een lipvolumecorrectie hebt gehad.
 • Wees voorzichtig met bukken, tillen, gapen en lachen.
 • Kun je twee tot vier weken niet sporten. De plastisch chirurg zal hierover adviseren.
 • Ontvang je een uitnodiging voor een wondcontrole.

Wat kost lipvolumecorrectie?

De kosten voor een lipvolumecorrectie hangen af van hoe uitgebreid de ingreep is. Bekijk onze prijslijst voor alle behandelingen en de bijbehorende kosten.

Wie voert de operatie uit?

frank
Frank NiessenCEO, holistisch plastisch chirurg

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil je meer weten over de lipcorrectie en welke operatiemethode het beste bij jou past? Vraag dan een oriëntatiegesprek aan.

Het oriëntatiegesprek vindt plaats in Amsterdam en is vrijblijvend. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Veelgestelde Vragen

Bij een lipcorrectie bestaat er een kans op de volgende complicaties:

 • Infectie (pijn, zwelling, roodheid en pus uit het wondgebied)
 • Nabloeding
 • Bloeduitstorting
 • Zwelling
 • Slechte wondgenezing
 • Overmatig littekenvorming
 • Overgevoeligheid of minder gevoeligheid van het geopereerde gebied
 • Asymmetrie

Nee, er is geen vergoeding mogelijk voor een lipcorrectie.