Facelift, face-halslift en vertical restore behandeling

Stoor je je aan de verslapping van de huid en de onderliggende weefsels in je gezicht en hals? Vind je je uiterlijk er vermoeid en verouderd uitzien? Zie je beginnende tekenen van verslapping van de huid en wil je voorkomen dat het erger wordt? Met een facelift kunnen we dit soort problemen verhelpen.

Wat is een facelift?

Bij een facelift worden de weke delen van het gelaat naar boven en iets naar achteren verplaatst, zodat ze in hun oorspronkelijke positie terugkomen. Overtollige huid wordt verwijderd. De plooien worden minder en de kaaklijn en de contouren van de hals en konen worden verbeterd.

Doordat de huid strakker wordt getrokken, verminderen de rimpels, maar ze zullen niet geheel verdwijnen. Hiervoor zijn andere behandelingen nodig, zoals een ooglidcorrectie en/of een laser/peeling behandeling.

Soorten facelifts

Er zijn diverse soorten facelifts. Welk type facelift voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de indicatie en van jouw wensen. Ons doel is dat het resultaat past bij wie je bent en dat je zo ‘littekenloos’ geneest als mogelijk is.

Scar-Less facelift

Bij deze deep plane facelift wordt de huid van het gelaat en de hals strakker getrokken. Indien nodig kan de Scar-less facelift worden gecombineerd met een lift van de huid bij de slaap en de wenkbrauwen.

Achter het oor wordt minder litteken gemaakt. Vandaar scar-less.

 

Face-halslift

Als je een slappe hals hebt met veel huidoverschot, wordt de (deep plane) Scar-Less facelift gecombineerd met een operatie aan de halshuid en de halsspier. Indien nodig verwijderen we vet, zodat we een mooie gladde hals-kaaklijn kunnen creëren.

Scar-Less Scopische ponytail lift

Dit is een extended endoscopische voorhoofdslift, of te wel een endoscopische Voorhoofd-Wenkbrauw-Ooglift waarbij ook het middengezicht gelift wordt. Bij deze techniek maakt de plastisch chirurg minder littekens dan bij een facelift.

Deze methode is vooral geschikt wanneer met name het volume van de weefsels is gezakt van het voorhoofd, wenkbrauwen, de buitenste ooghoeken en het middengezicht en een lift van deze gebieden gewenst is. De kaaklijn, hals en onderkant van het gelaat zal met deze methode niet verstrakt worden.

Hoewel vaak gedacht wordt dat een ponytail lift een facelift is, is dat niet het geval. Een facelift richt zich op de nek, hals, midden gezicht tot onderaan de wenkbrauwen. Een Ponytail lift richt zich op de stand van de oogleden en wenkbrauwen en het voorhoofd

Bij beide endoscopische operatiemethodes kan de haargrens naar achteren verschuiven. Het voorhoofd wordt dus wat hoger of langer. Daarom is deze methode vooral geschikt voor patiënten met een normaal of korter voorhoofd.

Midfacelift

De midfacelift is een uitgebreide onderooglidcorrectie waarbij er een suspensie van het vetweefsel van het middengezicht en zo nodig een cantopexie (een correctie van afstaande onderoogleden) wordt uitgevoerd. Meer informatie hierover vind je in de brochure ooglidcorrectie.

Facelift combineren met lipofilling van het gezicht

Een facelift kan gecombineerd worden met lipofilling van het gezicht. Met lipofilling herstellen we het volumeverlies in het gelaat met lichaamsvet van een ander deel van het lichaam, bijvoorbeeld de buik.

Facelift combineren met een liplift.

Een facelift kan gecombineerd worden met een liplift. Hierbij wordt de afstand van neus-bovenlip verkort. Meer informatie over de liplift.

Vertical restore behandeling

Een vertical restore behandeling betekent dat we naar jouw gehele gelaat kijken en alle verslapte en verzakte delen meenemen in ons advies voor de operatie. Het is dus de wijze waarop we bij Mittsu Institute naar het gezicht kijken en op basis waarvan we adviezen geven over ingrepen in het gelaat.

Bij een vertical restore behandeling geven we je ook advies over het herstel van de positie van de weefsels en de volumeverdeling in je gezicht. Verder kijken we naar de huidstructuur en huidconditie. Het doel van deze behandeling is om de schoonheid en balans van jouw gezicht te herstellen of te verbeteren.

 

Facelift voor en na foto’s

Optimaal genezingsproces met uniek P2R plan

Nadat de facelift is uitgevoerd, is het belangrijk om het genezingsproces te stimuleren en littekenvorming te beperken. Dat kun je doen door ons unieke Prepare Protect Regenerate Plan (P2R) te volgen.

Het P2R plan is gebaseerd op praktische medische behandelervaring en wetenschappelijke inzichten. Het doel van het plan is om jouw lichaam en geest nauw samen te laten werken in het vinden van een nieuwe gezonde balans.

Daarom hebben we in het plan voor iedere fase van de behandeling (Prepare: de voorbereidende fase, Protect: de beschermende fase en Regenerate: de herstelfase) adviezen opgenomen.

Denk aan:

 • Het gebruik van littekencrèmes, voedingssupplementen en drukkleding
 • Voedingsadvies
 • Bewegingsadvies
 • Ontspanningsadvies, inclusief yoga- en meditatieoefeningen
 • Adviezen om je immuunsysteem te ondersteunen
 • Adviezen om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren

Met het P2R plan zorgen we ervoor dat jouw lichaam op een natuurlijke manier, zo optimaal mogelijk kan genezen, zodat je van binnen én van buiten kunt stralen.

Huidveroudering en preventie huidveroudering

Niet alleen huidverslapping en volumeverlies zijn tekenen van veroudering. Andere oorzaken, zoals couperose, pigmentatie verschuivingen, slechte doorbloeding of afname van collageen en elastine geven tekenen van veroudering die niet door een facelift kunnen worden opgelost.

Onze huidtherapeut kan je aanvullend adviseren over het gebruik van huidproducten en behandelingen, ter vermindering en preventie van huidveroudering. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een consult bij onze huidtherapeut in te plannen.

De voorbereiding voor de facelift

 • Zorg dat je na de operatie door iemand wordt opgehaald.
 • Informeer de plastisch chirurg (indien van toepassing) over eerdere operaties, allergieën en medicatiegebruik.
 • Koop Paracetamol om na de operatie tegen de pijn te gebruiken en icepacks om de huid te koelen.
 • Volg voor en na de operatie het P2R plan dat je in de behandelovereenkomst vindt.
 • Houd rekening met je planning: na de operatie zie je er twee tot drie weken niet representatief uit.
 • Koop drukkleding. Drukkleding stimuleert het genezingsproces en verkort de herstelperiode. Je kunt op nl drukverband aanschaffen voor het gelaat. Wij adviseren de FM Special Klittenband sluiting.

De operatie

Over het algemeen vindt een facelift in dagbehandeling plaats. Afhankelijk van hoe uitgebreid de ingreep is, vindt de operatie plaats onder algehele narcose of plaatselijke verdoving. Indien de plastisch chirurg of anesthesioloog het noodzakelijk acht, overnacht je een nacht in het operatiecentrum.

Na de operatie

 • Moet je worden opgehaald, zonder begeleiding mag je niet naar huis.
 • Mag je een dag later douchen en je gezicht voorzichtig wassen
 • Draag je de compressieband gedurende de eerste week dag en nacht. De tweede week na de operatie draag je de band enkel ’s nachts.
 • Kun je de voorgeschreven pijnstillers gebruiken en kun je Paracetamol tegen de pijn slikken.
 • Kun je Arnica gebruiken om de zwelling van de huid te verminderen. Koelen met icepacks helpt ook.
 • Ontvang je een uitnodiging voor een wondcontrole.

Wat kost een facelift?

Dat hangt af van hoe uitgebreid de facelift is en of je de ingreep met aanvullende operaties combineert zoals bijvoorbeeld lipofilling of een liplift. Bekijk onze prijslijst voor alle behandelingen en de bijbehorende kosten.

Wie voert de operatie uit?

frank
Frank NiessenCEO, holistisch plastisch chirurg

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil je meer weten over de facelift, face-halslift, vertical restore en welke operatiemethode het beste bij jou past? Vraag dan een oriëntatiegesprek aan.

Het oriëntatiegesprek vindt plaats in Amsterdam en is vrijblijvend. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Veelgestelde Vragen

We kijken in dat geval zorgvuldig samen met jou hoe er een optimale balans in jouw gelaat tot stand kan komen. Hierbij streven we naar natuurlijke schoonheid. Ook kijken we naar de huidstructuur en de huidconditie van jouw gezicht en geven we adviezen ter verbetering. Uiteraard zijn dit vrijblijvende adviezen.

Bij de operatie bestaat er een kans op de volgende complicaties:

 • Infectie (pijn, zwelling, roodheid en pus uit het wondgebied)
 • Nabloeding
 • Bloeduitstorting
 • Zwelling
 • Slechte wondgenezing
 • Overmatig littekenvorming
 • Overgevoeligheid of minder gevoeligheid van het geopereerde gebied
 • Asymmetrie
 • Zenuwletsel: er lopen zenuwen in het gelaat die heel soms ten gevolge van zwelling van de operatie minder goed functioneren. Hierdoor kan een gedeeltelijke verlamming of gevoelsverlies ontstaan van de mond, de lippen, de oogleden, de oren en het voorhoofd. Deze uitval is altijd tijdelijk en meestal van korte duur.
 • Omdat de huid los is gemaakt van de onderlaag, is het gevoel in de wangen en achter het oor vaak enige tijd verminderd en voelt de huid ‘doof’ aan. Ook dit verschijnsel is van tijdelijke aard, hoewel het enige maanden kan duren voor het gevoel zich heeft hersteld.
 • Doorbloeding: soms is de doorbloeding van de huid dusdanig verminderd dat huidgebieden aan de wondranden dood kunnen gaan. Deze complicatie doet zich hoofdzakelijk voor bij rokers en daarom adviseren wij om het roken tenminste vier weken voor de operatie te staken. Tevens is dit een reden dat we adviseren voorafgaande aan de operatie de doorbloeding van de huid te stimuleren.

Wij adviseren voorafgaand aan de operatie LPG Endermologie massages. Dit zijn bindweefselmassage gecombineerd met manuele lymfedrainage om de doorbloeding van de huid te stimuleren. Het te opereren gebied is dan optimaal doorbloed, krijgt zo meer voeding en hierdoor kan de huid beter genezen.

Nabehandeling met LPG Endermologie: Als het lichaam moeite heeft met het oedeem goed af te voeren, dan kunnen er fibrose plekjes ontstaan. Dit kan onregelmatigheden geven in de huid.

Met de nabehandelingen help je het lichaam het oedeem optimaal af te voeren en worden onregelmatigheden voorkomen en tegen gegaan. Fibroseplekken worden aangepakt en de doorbloeding wordt geoptimaliseerd, met als resultaat een egalere goed genezen gezonde huid.

Daarnaast adviseren we de huid na te behandelen door onze huidtherapeut om de huidstructuur en huidconditie te verbeteren, de huid te egaliseren en de littekens te behandelen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Voor meer informatie over huidbehandelingen klik hier

Nee, zorgverzekeraars vergoeden een facelift niet.