Balans en Harmonie

Wij streven naar balans en harmonie tussen jouw body & mind. Je wilt van buiten zo mooi zijn, als je je van binnen voelt. Als het gevoel over jezelf niet overeenstemt met hoe je eruit ziet, dan kun je daar last van hebben. Zo kun je het idee hebben dat bepaalde verhoudingen van je lichaam of je gezicht niet kloppen. Of door de jaren die verstrijken, ben je je natuurlijke glans verloren. Je straalt niet meer. Het heeft effect op je zelfvertrouwen, je plezier in het leven of je gevoel van geluk.

Wij helpen je om de balans weer te herstellen, om at ease te zijn met jezelf. Door heel goed te kijken, te luisteren en te voelen wie jij van binnen bent en wat je nodig hebt om jouw innerlijke schoonheid aan de buitenkant te laten stralen. Ieder mens is uniek en geen behandeling is hetzelfde. Daarom is een goede afstemming met elkaar zo belangrijk. Daar zetten we ons helemaal voor in. Met onze professionaliteit, onze persoonlijke aandacht en toewijding.

Over ons

Het beste van twee werelden

Wij, dr. Frank Niessen (plastisch chirurg) en Belinda Roerig (huidtherapeut en beautycoach), zijn de drijvende kracht achter Mittsu Institute. Onze samenwerking bundelt onze professionele ervaring, onze talenten en het mannelijke en vrouwelijke aspect. Zo kunnen we jou het beste van twee werelden bieden. Jouw vragen en wensen zijn onze leidraad. We nemen de tijd voor je en gaan graag in een ongedwongen sfeer het gesprek aan.

Dr. Frank Niessen, plastisch chirurg

“Ik luister zonder te oordelen en probeer me helemaal in te leven in het probleem. Samen komen we tot de beste oplossing.”

‘Ik let op iemands ogen. Daar zie je de schoonheid die van binnen zit. Ogen weerspiegelen of iemand goed in zijn vel zit. Ik luister zonder te oordelen en probeer me helemaal in te leven in het probleem. Samen komen we vervolgens tot de beste oplossing. Die oplossing moet mooi en vooral natuurlijk zijn. Het moet er niet alleen natuurlijk uitzien, het moet ook zo voelen.’

‘Schoonheid zit voor mij in een natuurlijke harmonie waarbij alles in de juiste verhouding is. Ik breng de harmonie terug. Door iemand zijn of haar jeugdige glans terug te geven, de juiste elasticiteit van de huid en onderliggende weefsels, of door de verhoudingen weer kloppend te maken. Zodat ‘binnen’ en ‘buiten’ met elkaar overeenstemmen.’

Opleiding en ervaring

Ik ben opgeleid tot cosmetisch- en reconstructief plastisch chirurg en werkzaam als staflid in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) en als plastisch en regeneratief chirurg in het Mittsu Institute in Amsterdam. In het AUMC ben ik hoofd van de ‘ScarClinic’, een poli voor abnormale littekenvorming.

In 1999 promoveerde ik in Utrecht op een speciale vorm van littekenvorming.

In 2006 verhuisde ik naar Amsterdam om te gaan werken in het VUmc en de Jan van Goyenkliniek. Extra cosmetische ervaring deed ik op in gerenommeerde klinieken in Amsterdam, Antwerpen, Buenos Aires, Boekarest, Bangkok, Tunis en Istanbul.

Specialismes

Tegenwoordig houd ik me zowel bezig met de esthetische, als met de reconstructieve cosmetische chirurgie, waarbij ik me voornamelijk heb gespecialiseerd op het gebied van gelaat en borsten. Ik combineer academisch onderzoek naar littekenvorming en wondgenezing met onderzoek naar lipofilling, kapselvorming en auto-immuun klachten. Doordat ik op een breed terrein thuis ben, heb ik een scherpe intuïtie ontwikkeld voor de juiste keuze of toepassing bij een operatie. Opereren doe ik niet alleen met mijn hoofd en mijn handen, maar ook met mijn hart.

Lidmaatschappen

Lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie

Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie

Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen

Keloid Research Foundation

Belinda Roerig, Huidtherapeut en beautycoach

 “Ik vind het belangrijk dat de wensen en de haalbaarheid van het resultaat, eerlijk besproken worden.”

‘Wat maakt iemand mooi? Wat is aantrekkelijk? Waar blijf je naar kijken? Schoonheid zit hem niet in perfectie. Perfectie wordt uitgevoerd in de behandeling of de operatie. Voor mij heeft schoonheid en aantrekkingskracht te maken met of je je op je gemak voelt met jezelf.’

‘Ik vind het belangrijk dat voor de ingreep alle vragen beantwoord zijn, ook die vragen die je misschien niet durft te stellen. Zodat de wensen en de haalbaarheid van het resultaat, eerlijk besproken worden. Ik wil mensen inspireren om te gaan zien dat ze mogen houden van wie ze zijn, met alles wat er is.’

Opleiding en ervaring

HBO huidtherapeut (HU). Bij Mittsu ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, het contact met de patiënten en aanvullende huid therapieën, beauty coaching en beauty behandelingen. Ik heb tien jaar gewerkt als consulent plastische chirurgie, injectables, huidtherapie in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Daarvoor werkte ik bij Medea Esthetiek als huidtherapeut en consulente plastische chirurgie.

Aandachtsgebieden en therapieën

Ik stel samen met de specialist en de cliënt het behandelplan op en bied aanvullende behandelingen en therapieën op de esthetisch chirurgische ingrepen.

Ik kan jou coachen in je wensen op het gebied van plastische chirurgie, injectables en huidtherapie. Welke therapie is voor jou echt het beste? Waar kan je het beste mee starten? Met welk Budget?

Ik kijk in een totaalpakket aan gereedschappen naar jouw wensen en kan met jou samen de juiste route bepalen om het gewenste resultaat te bereiken.

Huidtherapie, behandelen van huidveroudering en preventie van huidveroudering is mijn specialisme. Zo kun je bij mij terecht voor oppervlakkige en diepe peelings en micro needling, ter herstel en ter preventie van bijvoorbeeld: Zonneschade, pigmentvlekjes, rimpels, huidverslapping en littekens. Samen werken we toe naar de gewenste mooie, egale en stralende huid.

 

Klik op de link voor de prijzen van al onze behandelingen.

Maak een afspraak via de contactpagina of neem telefonisch contact op via 020-3412001

Ga naar de prijslijst.

Voor de verzekerde zorg verzoeken we je een verwijsbrief van de huisarts mee te nemen.

Wij declareren op naam van Stichting Amsterdam Clinics.Wij hebben geen contract met de zorgverzekeraar, maar mogen wél declareren onder het passantentarief.

Van het notabedrag betaalt de verzekeraar jou gemiddeld 60-100% van ons tarief.

Om niet voor onverwachte kosten komen te staan, willen wij je adviseren op voorhand bij je zorgverzekeraar na te gaan welk tarief ze vergoeden. Houdt er tevens rekening mee dat het vrijwillig eigen risico door de verzekeraar in mindering wordt gebracht.

Het operatiebedrag indien verzekerd door zorgverzekeraar dien je vooraf aan Mittsu in zijn volledigheid te betalen.

Volgens de wettelijke termijnen opgesteld door de zorgverzekeraar, mogen wij drie maanden na de operatie de verzekerde nota(s) voor de operatie en consulten uitsturen.

Deze nota(’s) ontvang je van ons apart van onze behandelovereenkomst en dien je zelf in bij je zorgverzekeraar. Het bedrag dat de zorgverzekeraar vervolgens aan jou vergoedt, is dan volledig voor jou.