Onze Filosofie

Wij streven naar balans en harmonie tussen jouw body & mind. Je wilt van buiten zo mooi zijn, als je je van binnen voelt. Als het gevoel over jezelf niet overeenstemt met hoe je eruit ziet, dan kun je daar last van hebben. Zo kun je het idee hebben dat bepaalde verhoudingen van je lichaam of je gezicht niet kloppen. Of door de jaren die verstrijken, ben je je natuurlijke glans verloren. Je straalt niet meer. Het heeft effect op je zelfvertrouwen, je plezier in het leven of je gevoel van geluk.

Wij helpen je om de balans weer te herstellen, om at ease te zijn met jezelf. Door heel goed te kijken, te luisteren en te voelen wie jij van binnen bent en wat je nodig hebt om jouw innerlijke schoonheid aan de buitenkant te laten stralen. Ieder mens is uniek en geen behandeling is hetzelfde. Daarom is een goede afstemming met elkaar zo belangrijk. Daar zetten we ons helemaal voor in. Met onze professionaliteit, onze persoonlijke aandacht en toewijding.

Onze Pijlers

Bij Mittsu werken we dus van binnen naar buiten. Onze filosofie stoelt op drie belangrijke pijlers:

  • De balans tussen binnen en buiten

Bij Mittsu hebben we aandacht voor de binnenkant. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat binnen en buiten in nauw contact staan met elkaar. Vanuit de wetenschap en uit eigen ervaring weten we dat wanneer je je in balans voelt en relaxed bent, een behandeling ook een mooier resultaat geeft. Simpelweg doordat het genezingsproces beter werkt. Daarom doen we er tijdens het behandelingstraject alles aan, om te zorgen dat jij je helemaal at ease gaat voelen.

  • De huid, de delicate grens tussen binnen en buiten

De huid is de delicate grens tussen de binnen en de buitenkant. Met onze uitgebreide kennis en ervaring over verzorging en genezing van de huid, zorgen we voor de beste herstel condities. Zo hervindt je lichaam zo snel mogelijk zijn natuurlijke balans.

  • De wetenschap, hoe kan het nóg beter?

Bij Mittsu institute hebben we de medische wetenschap hoog in het vaandel staan. We streven de hoogste kwaliteit en veiligheid voor je na. Chirurgische ingrepen gebeuren altijd op basis van gedegen wetenschappelijke inzichten en ervaring. Met bewezen methoden die goed onderzocht zijn en duidelijk verbeterde resultaten laten zien. Bij Mittsu zijn we altijd nieuwgierig naar hoe het nóg beter en mooier kan. Daar leveren we zelf een bijdrage aan. Door onderzoek en publicaties in gerenommeerde medische vakbladen.

Hoe werken we?

Of je nu komt voor een huidbehandeling of een operatieve ingreep, iedere verandering of aanpassing is maatwerk tot in de kleinste details. Een goede afstemming is daarom van groot belang. We werken met zeer ervaren mensen die je bijstaan vanaf het eerste consult, tot aan de laatste nacontrole. Er is alle tijd en ruimte om je wensen en verwachtingen in kaart te brengen. We informeren je over de mogelijkheden die bij je passen. Samen met jou stellen we tijdens het consult, een behandelplan op. Daarbij zijn we altijd eerlijk over de voor- en eventuele nadelen van een behandeling en over de haalbaarheid van het resultaat. Waar nodig, verwijzen we je door naar specialisten die we in huis hebben, of in ons netwerk.

Onze uitdaging en passie is om je lichaamsvormen in harmonie te brengen, zo natuurlijk mogelijk en met zo min mogelijk littekens. Dat doen we met behulp van een unieke methode.

Onze Methode

Prepare, Protect en Regenerate  

Jarenlange ervaring, fascinatie en onderzoek naar het helen van littekens, heeft een methode voortgebracht, waarmee het lichaam zo mooi mogelijk geneest. De sporen van een operatie wil je immers liever niet terugzien op je lichaam.

Onze methode bestaat uit de fasen: Prepare, Protect en Regenerate. Om littekens zo mooi mogelijk te laten helen, is het nodig dat in de eerste twee fasen (Prepare en Protect) het immuunsysteem geactiveerd wordt. In de laatste fase (Regenerate) wordt het immuunsysteem weer teruggebracht in oorspronkelijke staat. Om complicaties van een operatie zo veel mogelijk tegen te gaan, is het belangrijk dat je je at ease voelt vóór en na de ingreep. Bij Mittsu begeleiden we je daar bij. We kijken naar wat jij specifiek nodig hebt. Je wordt zowel persoonlijk, in een gesprek, als schriftelijke daarover geïnformeerd. Er is volledige transparantie en duidelijkheid. Tijdens alle fasen van de behandeling zijn we laagdrempelig bereikbaar voor problemen of klachten. We onderhouden een nauw contact met je.

Wat gebeurt er in iedere fase?

Fase 1: Prepare

Twee weken voor de operatie, begin je met het voorbereiden van je lichaam. We adviseren voedingssupplementen die je immuunsysteem een boost geven en een speciale crème die je kunt aanwenden op de plek waar de ingreep zal plaatsvinden. In deze fase onthoud je je van roken en het gebruik van alcohol, koffie en thee. Daarnaast is voldoende rust en slaap belangrijk. Om je lichaam en geest tot rust te laten komen, ondersteunen wij je met ontspanningsoefeningen en adviezen. Zo breng je je lichaam in optimale conditie. Een dag voor de ingreep adviseren we je om niet te werken, maar om iets ontspannends te doen. Voor en na de operatie ben je in een omgeving met rustgevende en herstellende geuren en muziek. Tijdens de ingreep mag je een koptelefoon op, met muziek die je stress-levels verlaagt.

Fase 2: Protect

Tot vier weken na de operatie houd je rust en krijg je bescherming voor de wond en het gebied er om heen. Je gebruikt een beschermende crème voor de wond en speciale supplementen die het immuunsysteem verder versterken, zodat het genezingsproces zo goed mogelijk verloopt. Je draagt zo nodig ondersteunend drukverband of speciale kleding. In deze fase is het nodig dat je intensieve sport vermijdt.

Fase 3: Regenerate

Vanaf de vijfde week is de wondgenezing al een eind op weg. We adviseren natuurlijke supplementen, die jouw immuunsysteem in deze fase nodig heeft. Je gebruikt een crème die teveel littekenvorming helpt tegen te gaan. We geven gerichte adviezen om de doorbloeding van het behandelde gebied te bevorderen.